Известие

Collapse
No announcement yet.

Мига лампичката на копчето за климатика 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Включва хуй....компресора под 3-4 градуса не го търси....може да си прочетеш и книжката по тоя повод, вместо да задълбаваме в излишни спорове
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

[QUOTE=Satanism;821192]Включва хуй....компресора под 3-4 градуса не го търси....може да си прочетеш и книжката по тоя повод, вместо да задълбаваме в излишни спорове [/QUOTE

не виждам смисъл да се обиждаме,като гледам и ти си с дизел така че няма да споря ,ако не се включва компресора то тогава няма да се включат и вентилаторите за радиатора на климатика нали,тогава аз като запаля при минусова температура и усиля топлото на макс,вентилатора в купето на авто и клапите в крайно дясно положение ,що ми светва копчето за подгрева на задното стъкло и копчето на климатика,и да ти кажа че докато си чистя снега от колата си чувам много ясно вентилаторите кога се пускат,но това сигурно е само при мен нали
      Алфа 156 2.4 JTD 136 катъра-бивша
      Алфа 145 1,9 JTD - настояща

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
        Включва хуй....компресора под 3-4 градуса не го търси....може да си прочетеш и книжката по тоя повод, вместо да задълбаваме в излишни спорове
        здравеите колеги не искам да влизам в излишни спорове но на моита 156 и при минус 20 включва даже без да натискаш копчето стига само да сложиш на размразяване на стъклата и пуска автоматично климатика тогава не знам 100 процента но климатика работи като по инверторен начин и оправя стъклата ако има вътре газ .Не знам само дали на всички модели е така
        155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Аз никого не съм обиждал, приятел, тва 1во, 2ро ти може каквото искаш да си чуваш, аз ти казвам, че компресора под 3 градуса външна температура не се включва.Прочети си книжката, там го пише много ясно , няма какво да ми обясняваш ти докато си чистиш снега кво ставало....

И това не е само на алфите, а на почти всички коли, без значение произход, модел и т.н...

Съвсем отделен е въпроса, дали тея компресори знаят, че навънка е 2 градуса или някой "майстор" е чекиджийствал по тях...
          Last edited by Satanism; d.m.y г., 18:41.

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Аз никого не съм обиждал, приятел, тва 1во, 2ро ти може каквото искаш да си чуваш, аз ти казвам, че компресора под 3 градуса външна температура не се включва.Прочети си книжката, там го пише много ясно , няма какво да ми обясняваш ти докато си чистиш снега кво ставало....

И това не е само на алфите, а на почти всички коли, без значение произход, модел и т.н...
            няма да споря но не виждам смисъл тези вентилатори да работят ако не работи компресора,а от студен старт на двигателя няма и минута при минусова температура,но това е само мое мнение

Comment

няма смисъл да спориш, човек, защото в момента не спориш с мен, а с тея симпатяги, дето са ги сглабяли тея кочини...все пак...

OEM & Ventura Garage

Comment

че компресора под 3 градуса външна температура не се включва.Прочети си книжката, там го пише много ясно , няма какво да ми обясняваш ти докато си чистиш снега кво ставало....
                Е да, ама не. Пуснах го при -3 показани на таблото. И то го пуснах според описанията точно в книжката. Като цъкнах само бутона за да се включи компресора, не пожела. Явно наистина има такава защита, при студено време да не го пуска (макар че такова нещо в книжката не намерих да пише). Ама като натиснах бутона за рециркулация, го пусна като стой та гледай (тъй като и според книжката, натискането на бутона за рециркулация, пуска автоматично и климатика). И си го подкара на -3 без никакъв проблем. Нарочно тествах, докато бях спрял на място и можех да чуя наистина ли се включва или не.
                Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от donMirkoni Покажи съобщение
                  няма да споря но не виждам смисъл тези вентилатори да работят ако не работи компресора,а от студен старт на двигателя няма и минута при минусова температура,но това е само мое мнение

така е колега но това става само когато пуснеш да размразява стъклата и не на първата а на втората позиция която е червен цвят
                  155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от donMirkoni Покажи съобщение
                    ооооооооо включва включва
                    Ще трябва да си погледнеш колата тогава
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

няма смисъл да спориш, човек, защото в момента не спориш с мен, а с тея симпатяги, дето са ги сглабяли тея кочини...все пак...
                      да не те отегчавам но ако имаш време погледни това
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=54349

---------- Post added at 18:56 ---------- Previous post was at 18:54 ----------

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                      Ще трябва да си погледнеш колата тогава
                      гледана е като писано яйце даже скоро ходи на диагностика за тоя климатроник

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                        здравеите колеги не искам да влизам в излишни спорове но на моита 156 и при минус 20 включва даже без да натискаш копчето стига само да сложиш на размразяване на стъклата и пуска автоматично климатика тогава не знам 100 процента но климатика работи като по инверторен начин и оправя стъклата ако има вътре газ .Не знам само дали на всички модели е така

Имах преди 1 година 156 2.4 jtd и на нея беше същото
                        155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

За съжаление,като инверторен, няма как да работи. Поне при 156,за другите модели не знам

Comment

незнам занимавам се и съм завършил "климатични и вентилационни системи" .. Но незнам колко сте наясно с понятието инверторен компресор същност такова няма те са 2 вида Винтов и бутален..под "Инвертор "ако се съди от домашните климатици там принципа е че компресора работи на различни обороти ,демек променя ги в зависимост от нуждите. за коли такива компресори не съм чъвал ,те или работят или не..В моя случей в който не включва компресора ще проверя като го заредя с Р134а и първо трябва да видя що я купих празна,дали утечка или нарочно испускане но да .. и при мен уш съм изключил климата от ауто режим а като натисна копчето за речирколация на вътрешния въздух светва и лампата за климатика. незнам "какво е искал да каже лирическият герио" който е констроирал това.

---------- Post added at 23:46 ---------- Previous post was at 23:40 ----------

мм другото мое виждане за това да се включва и климатика когато размразява стъклата е инженерите италиянци да са сложили четирипътен ротационен вентил,който да обръща режима от истудяване в отопление,да прави испаритяля кондензатор а кондензатора испарител,пак визирам домашните клими.Но това е мое мнение
                            Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от promiss Покажи съобщение
                              ...........а като натисна копчето за речирколация на вътрешния въздух светва и лампата за климатика. незнам "какво е искал да каже лирическият герио" който е констроирал това.
                              Този герой е помислил и за удобството, да не бършеш стъклата които се потят предимно при вътрешна циркулация!
                              Първоначално публикувано от promiss Покажи съобщение
                              мм другото мое виждане за това да се включва и климатика когато размразява стъклата е инженерите италиянци да са сложили четирипътен ротационен вентил,който да обръща режима от истудяване в отопление,да прави испаритяля кондензатор а кондензатора испарител,пак визирам домашните клими.Но това е мое мнение
                              Няма такъв вентил!
                              Last edited by Kuker; d.m.y г., 23:52.
                              sigpic
                              "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

добре не разбирам логиката щом няма такав вентил следователно компресора ни работи и насочва газа да се изпарява в вътрешното тяло и да кондензира вън.. това е само охлаждане в купето..защо забога тогава включва снежинката като по добре е да тръгва горещ въздух на предния прозорец
                                Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X